28 d'agost de 2024

Programa VISC: Voluntariat d’Intervenció Social Comunitària.

OBRINT CAMINS DE PARTICIPACIÓ SOCIAL COMUNITÀRIA. La Fundació Cívica Novessendes continua fent una aposta ferma pel foment del voluntariat al municipi de Betxí.

La Fundació Cívica Novessendes continua fent una aposta ferma pel foment del voluntariat al municipi de Betxí, per tal d’assolir els objectius descrits al Pla de Voluntariat 2022 – 2025. Entenem que la participació ciutadana és el camí per a la construcció del bé comú, des de la creació d’un espai compartit, fomentant l’associacionisme i el voluntariat. Formem part de la Plataforma de Voluntariat de la Comunitat Valenciana, i som oficialment Entitat de Voluntariat des de l’any 2009.

Al llarg del 2024, el projecte de voluntariat està enfocat en el voluntariat d’intervenció social comunitària (VISC), amb l’objectiu de fomentar el voluntariat social com a eina de participació comunitària. Per açò, s’està estandarditzant un procés de gestió del VISC integral, humà i de qualitat; que millore la qualitat de la vida de les persones en la Comunitat Valenciana, promovent un voluntariat actiu, transformador, satisfet i d’impacte.

Amb aquest objectiu, s’estan duent a terme diverses activitats enfocades a 3 aspectes principals:

1. Enfortir les competències, coneixements i habilitats per a la participació de les persones voluntàries per millorar la qualitat de vida d’altres persones del nostre entorn.

2. Difondre i sensibilitzar sobre el paper del voluntariat envers les necessitats comunitàries mitjançant l’Observatori Social Novessendes.  

3. Intervindre directament en la millora comunitària local cooperant amb entitats locals, organitzacions i empreses que adrecen la seua acció voluntària a col·lectius amb especial dificultat d’inclusió social.  

A continuació, vos deixem algunes noticies de les activitats desenvolupades en el marc del VISC:

Email
Facebook
Twitter
LinkedIn

Altres notícies