30 de setembre de 2024

Entrevista a Susana Calpe, intervenció voluntària a través de l’art amb el BAC

Entrevistem a Susana Calpe, part fonamental del BAC (Betxí Art Compromés).

Susana Calpe és una de les persones impulsores del BAC allà per l’any 2018, i en aquesta breu entrevista ens conta com ha sigut la seua experiència com a voluntària.

Què és el BAC?
El Bac (Betxí Art Compromés) som un grup de voluntàries i voluntaris que vam formar una Associació Cultural dedicada a l’Art urbà.
Formem part de la millora estètica del poble.

Què vos va impulsar a dur-lo a terme?
La necessitat de traure l’art al carrer i de fer de Betxí un poble més atractiu, acollidor i participatiu, per donar a conéixer als i les artistes de Betxí  i també de fora, a més a més de la necessitat de reivindicar la problemàtica social que existeix en l’actualitat, d’ahí les nostres sigles Betxí Art Compromés.

Quins beneficis penses que aporta el BAC a la comunitat?
Aporta unió entre la gent que participa i la gent que observa als i les artistes quan treballen, perquè sempre hi ha una conversa entre les dues parts, que fa que la gent se solidaritzen amb ells, aporta alegria pels colors als murs i aporta una certa gratitud de part del poble.

Quins beneficis t’aporta a tu?
La satisfacció de rebre l’agraïment de la gent, que inclús ens paren pel carrer per comentar-nos alguna cosa sobre els murals, sempre de forma positiva.

Com valores l’ajuda de la Fundació Novessendes amb el BAC?
L’ajuda de la fundació va estar imprescindible per poder portar a terme el nostre projecte, ells ens van acollir i van creure amb nosaltres i el nostre projecte des del primer dia.

Si tens interés o afició per l’art, en totes les seues formes i expressions, des del BAC t’estan esperant!

Email
Facebook
Twitter
LinkedIn

Altres notícies